Fajr 05:09 | Shuruq 06:51 | Dhuhr 13:03 | Asr 16:17 | Maghrib 19:14 | Ishaa 20:55 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 2.696.133
donation thermometer
30%
Opdateret
27-12-2020

De artikler, som wakf.com bringer under sektionen Nyheder er taget fra danske aviser og afspejler ikke nødvendigvis DIT's holdninger.

Danmark kåret som et af de mest islamiske lande

Skrevet af Jens From Lyng den . Sendt til Nyheder

Målt ud fra islamiske værdier er Danmark verdens næstmest islamiske land, ifølge amerikansk undersøgelse. Frihedsrettigheder har givet vestlige lande topplacering, men undersøgelsen overser vigtige faktorer, mener professor

Talsmanden for Det Islamiske Trossamfund, Imran Shah, køber den også kun delvist. Han medgiver, at Danmark i forhold til økonomisk lighed, ytrings- og religionsfrihed er godt i tråd med islams idealer. Men forskerne ignorerer vigtige faktorer, mener han:

”Jeg ved, der er tale om en overfortolkning. For hvis man ser på den gængse debat i Danmark, det politiske klima og love, der er blevet indført, kan Danmark umuligt være det næstmest islamiske land i verden. Nye eksempler på det er forbuddet mod halal-slagtning og omskæringsdebatten. Samtidig har vi i Europa de senere år oplevet en højredrejning, hvor islamofobiske partier har fået mere indflydelse, og love er ført igennem for eksempel i Frankrig og Belgien, hvor det er blevet forbudt at bære niqab. I Irland oplever vi, at en minister taler nedsættende om muslimer, og denne type hadske ytringer er vi vidner til over hele Europa. Hvis de skulle være udtryk for islamiske værdier, er det mildest talt en grov og unuanceret negligering af, hvad islamiske værdier er. I forhold til visse faktorer er der hold i undersøgelsen, men jeg synes, de skøjter lidt for let over landeforholdene.”Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.