Fajr 03:25 | Shuruq 04:47 | Dhuhr 13:11 | Asr 17:29 | Maghrib 21:25 | Ishaa 22:43 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 7.637.931
donation thermometer
85%
Opdateret
14-5-2022

PRESSEMEDDELELSE - VENSTRE, VÆRDIKONTROL OG 'KORANEN OVER GRUNDLOVEN'

Skrevet af DIT den .

Regeringen har i en kommentar på Berlingske foreslået stramninger af indfødsretsreglen, som vil gøre det sværere at blive dansk statsborger. Venstre har, i lyset af sin interne krise, set sit snit, og går skridtet videre ved at foreslå ”demokratisamtaler” med ansøgere for at sikre, at ansøgerne bærer på de rigtige danske værdier.

Spurgt ind til, om ikke det her bliver et værktøj for at adskille muslimske ansøgere fra kristne, svarer Venstres indfødsretsordfører Morten Dahlin bl.a. ”… så vi er nødt til at sige meget klart, at man godt kan blive dansk statsborger som muslim. Men hvis man sætter Koranen over Grundloven, skal man ikke kunne”.

Myten om at man ikke kan respektere og overholde Grundloven, hvis man lever efter Koranen som højeste ideal, er udbredt og bliver ofte gentaget i den offentlige islamdebat. I den forbindelse har vi to budskaber:

  1. Enhver muslim kan roligt leve efter Koranen, stille den højere end noget andet i verden, og samtidig respektere og leve efter Grundloven. Det er en falsk præmis at stille det op som et modsætningsforhold. Det er noget som forskere, muslimske ledere og organisationer har sagt i årtier. Men viden vil altid falde for døve ører, hos de som insisterer på ignorance og konflikt. Vi siger derfor: Det er enhver muslimsk pligt, indvandrer såvel som indfødt, at respektere lovene i det land man lever i. Det er Islams påbud for sine følgere. Oven i det bør enhver muslim, som lever efter Islams moralske kodeks, være forbilleder i god karakter, selvstændighed, flittighed og en barmhjertighed til sine omgivelser, netop som islams moralske kodeks foreskriver.
  2. Når det er sagt, så kommer det her moralske kodeks i Islam ikke fra den blå himmel. Det kommer netop fra Koranen. Så de muslimer, som vælger at leve efter Koranens værdier, er borgere som stræber efter at være lovlydige, proaktive velsignelser for deres omgivelser. De som ikke gør og som begår kriminalitet og lignende adfærd, lever i modstrid til Koranens læring og etik. Det er et problem - islamisk og samfundsmæssigt - og er noget, som skal løses.

Men at leve efter Koranen, og gøre den til sit etiske kompas, i tråd med den etablerede fortolkningstradition i Islam, er ikke en trussel mod Danmark. Det er en styrke. At leve efter Koranens etik kan skabe lovlydige, flittige, selvstændige og visionære borgere, der ikke stiller sig tilfreds med status-quo, men som hele tiden jagter en ny moralsk milepæl. Det udelukker aldrig at leve efter Grundloven.

Politikere bør derfor droppe de her overfladiske slogans, som tager danskerne for nar, og stoppe med at bruge loyalitet til Koranen som udtryk for illoyalitet mod Grundloven. Danske muslimer må aldrig acceptere den her binære fremstilling, som reducerer deres tilstedeværelse til "for os eller imod os", bare fordi man prioriterer Koranen højest i sit liv.

Det Islamiske Trossamfund
09-02-2021
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.