Fajr 03:18 | Shuruq 04:28 | Dhuhr 13:19 | Asr 17:46 | Maghrib 22:00 | Ishaa 23:06 (Mere...)

Status på vores 9 mio. kroners indsamling til udvidelse af moskéen

kr. 9.000.000
donation thermometer
donation thermometer
kr. 8.103.874
donation thermometer
90%
Opdateret
14-6-2022

PRESSEMEDDELELSE: DANSKE MUSLIMER: HVERKEN FORBUD ELLER HOSPITALSMONOPOL ER LØSNING PÅ ILLEGALE OMSKÆRINGER

Skrevet af DIT den .

TV2-dokumentaren ‘Drengeomskæring bag lukkede døre’ har torsdag aften vist eksempler på kvaksalveri og illegale omskæringer af drengebørn i Danmark. Allerede tirsdag d. 12. oktober 2021 var landets muslimske organisationer ude at fordømme illegale omskæringer for at affeje enhver tvivl om danske muslimers standpunkt i forhold til den illegale praksis.

Ved omskæring er vores drengebørns fysiske og psykiske velvære højeste prioritet. Dette sikres bedst under ordentlige forhold og observation, som er underlagt lægeligt ansvar i henhold til gældende lovgivning. Al omskæring bør foregå under disse sikre rammer, selvom drengeomskæring som regel er et helt ufarligt og ret simpelt kirurgisk indgreb.

Forslaget om at rykke de rituelle omskæringer til hospitalerne, mener vi, de underskrevne muslimske paraplyorganisationer, ikke er vejen frem. Muslimske og jødiske familier skal frit kunne vælge hvor og hvordan den rituelle omskæring foregår, forudsat at det foregår under lægeligt ansvar og observation i henhold til gældende lovgivning. Vi ser derfor hverken hospitalernes monopol på drengeomskæring eller et totalforbud som den rigtige løsning.

I stedet ser vi, at andre - ofte oversete - initiativer kan hjælpe til at løse problemet og bevæge os fremad som samfund.

Først og fremmest har den betændte debat om omskæring gennem flere år undermineret tillidsforholdet mellem læger, sundhedspersonale og forældre. Den årelange hetz og voldsomme udskamning af drengeomskæring - båret frem i den offentlige debat - har skabt mistillid mellem familier og sundhedspersonale, og svækket tilliden til åben samtale om drengeomskæring. Det er ikke holdbart. Tilliden og tolerancen skal tilbage i debatten, og den grundlovssikrede religionsfrihed skal respekteres.

”Det er vigtigt, at vi får et sundhedspersonale, som er åbent, oplysende og fordomsfri og agerer førsteled i at oplyse om de sikreste tilbud om omskæring til nybagte forældre. På den måde undgår vi bedst den mistillid og de gråzoner, der kan få folk til i stedet at søge hjælp i ikke-faglige netværk, og i sidste ende lede til at man tyer til ulovlige og farlige praksisser” – Læge og talsmand for samtlige paraplyorganisationer Urfan Ahmed.

Slutteligt foreslår vi, at der bliver udarbejdet upartisk og tillidsorienteret oplysningsmateriale på området. Materialet skal være synligt og tilgængeligt på alle relevante steder - i sundhedssystemet såvel som på kulturelle samlingssteder. Det vil styrke den eksisterende oplysningskampagne, som civilsamfundsgrupper står for. Via samarbejde mellem sundhedspersonale og de kulturelle institutioner kan en sådan oplysningsindsats sikre, at omskæringen ledes på rette vej og væk fra de illegale og ofte farlige kvaksalvere.

For at komme illegale omskæringer til livs skal vi undersøge problemet til bunds, intensivere oplysningsarbejdet og forstærke den holistiske patientcentrerede tilgang i sundhedsvæsenet som et vigtigt skridt i processen.

For henvendelser om pressemeddelelsen kontakt venligst talsmand Urfan Ahmed på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Kun Urfan Ahmed taler på vegne af underskrivere.

Underskrevet af:
Dansk Muslimsk Union
Muslimernes Fællesråd
Det Islamiske Trossamfund
Den Islamiske Union i Danmark
Dansk Islamisk Center
Sammenslutning af Pakistanske Moskéer i Danmark
Imam Ali Moskéen

Når du besøger www.wakf.com bliver der lagt cookies på din computer, tablet eller mobiltelefon. Vi bruger cookies til webanalyse og statistik, så vi kan se, hvordan brugerne anvender hjemmesiden. Formålet er løbende at kunne optimere, videreudvikle og forbedre hjemmesiden. Statistikken bliver udelukkende brugt til vores interne brug.