Pressemeddelelse

Dansk Muslimsk Union fordømmer koranafbrændinger og opfordrer til juridisk løsning.

Dansk Muslimsk Union (DMU) har med dyb bekymring observeret den stigende praksis med koranafbrændinger, der har fyldt den danske og internationale dagsorden på det seneste. DMU ønsker at udtrykke sin stærke modstand mod sådanne handlinger, der betragtes som en hån mod hellige skrifter og et stort samfund af mennesker, der tror på Islam.

Som en organisation, der er dedikeret til at fremme forståelse, dialog og respekt for alle religioner, mener DMU, at det er afgørende at beskytte retten til religionsfrihed og udøvelse af tro uden frygt eller forfølgelse. Koranafbrændinger er dybt stødende for det muslimske samfund, og de kan skabe splittelse og misforståelser mellem forskellige religiøse og kulturelle grupper.

Derfor opfordrer Dansk Muslimsk Union udenrigsministeriet og andre relevante myndigheder til at tage dette alvorlige problem op og arbejde på at udarbejde en juridisk løsning, der kan stoppe koranafbrændinger og andre lignende handlinger. Denne juridiske løsning skal være i overensstemmelse med grundlæggende principper om ytringsfrihed og religionsfrihed, men den bør også tage højde for nødvendigheden af at beskytte religiøse mindretals følelser og respektere deres rettigheder.

DMU understreger, at en sådan juridisk løsning ikke skal forringe ytringsfriheden, det handler om at skabe en balance, hvor respekt for tro og religionsfrihed kan eksistere side om side med ytringsfrihedens principper.

Vi ønsker at fremme en fredelig sameksistens mellem alle borgere i Danmark, uanset deres tro eller baggrund. Koranafbrændinger skaber en ond cirkel af had og intolerance, og det er ikke vejen frem. Vi håber, at udenrigsministeriet vil arbejde sammen med os og andre interessenter for at finde en konstruktiv og respektfuld løsning på dette problem

DMU opfordrer også til mere interreligiøs dialog og forståelse for at fremme tolerance og respekt mellem forskellige trosretninger i Danmark. Det er gennem fredelig dialog, at vi kan skabe en stærkere og mere sammenhængende nation.

Vi opfordrer medier og offentligheden til aktivt at fremme tolerance og respekt for alle trosretninger.

På vegne af Dansk Muslimsk Union
General sekretær
Ahmet Deniz

Adresse:
Dansk Muslimsk Union
Bibliotekvej 68, 2650 hvidovre
Telefon: 23 87 80 80
E-mail: Info@dmunion.dk